U bent hier: Home » Huurverzekering

Huurverzekering

Een huurverzekering is een verzekering die specifiek gericht is aan de verhuurder van een pand. De huurverzekering biedt de nodige bescherming aan de verhuurder, indien de huurder bijvoorbeeld niet meer in staat is de huur te betalen.

Naast het geval waarin de huurder niet meer in staat is de huur te betalen, biedt de huurverzekering ook bescherming aan de verhuurder in het geval dat er schade is aan het pand waarvan de verhuurder eigenaar is. Natuurlijk biedt ook de huurwaarborg deze bescherming, maar in sommige gevallen is de huurwaarborg niet voldoende om de volledige schade voor de verhuurder te vergoeden.

Om die reden heeft CIB Vlaanderen dus een nieuw verzekeringsproduct in het leven geroepen om bijkomende bescherming te bieden aan de kant van de verhuurder. De huurverzekering zal, naast het feit dat het de verhuurder beschermt, ook voordelen inhouden voor de huurder. Doordat de huurverzekering meer bescherming biedt aan de verhuurder, zal deze ook geneigd zijn om huurders die voordien misschien niet in aanmerking zouden komen voor een bepaald pand, nu wel een kans krijgen. De verhuurders voelt zich immers nu geruggensteund door de huurverzekering in geval van financieel verlies. De huurverzekering is in die zin dus een win-win situatie voor zowel de verhuurder als de huurder.

In deze rubriek:

>> Opstalverzekering <<

>> Brandverzekering <<

>> Inboedelverzekering <<

>> Diefstalverzekering <<